SPEISEKARTE
Herzlich Willkommen im Restaurant Adler
Wir verwöhnen Sie gerne mit gutbürgerlicher Küche, die bestimmt auch Ihren Gaumen erfreuen wird.Wichtig ist uns die Qualität, Natürlichkeit und die Frische der Produkte vorzugsweise aus regionaler Produktion.

SPEISEKARTE
(DE)
MENU
(EN)
En Guete
Wünscht Ihnen Familie Oertle und Team
Vorspeisen
Grüner Salat | Fr .6.50 |
Gemischter Salat | Fr. 8.50 |
Nüsslisalat mit Speck und Ei | Fr. 11.50 |
Rindstartar mit Buttertoast
Rindstartar mit Wasabi und Whisky | ganze Portion Fr. 24.50 kleine Portion Fr. 18.50 ganze Portion Fr. 25.50 kleine Portion Fr. 19.50 |
Der Chef empfiehlt:
Rindsfilet im Schneckenplättli mit Knoblauchbutter | Fr. 13.00 |
Kalbfleisch-Morchelterrine mit Buttertoast | Fr. 13.50 |
Suppen
Steinpilzcremesuppe | Fr. 7.50 |
Appenzeller Käsesuppe mit Croutons | Fr. 7.50 |
Tomatensuppe mit Mozzarella Praline | Fr. 8.50 |
Appenzeller Spezialitäten
Hausgemachter Fleischkäse mit Spiegelei und Pommes-frites | Fr. 15.50 |
Siedfleisch mit Meerrettichschaum und Rösti | Fr. 21.50 |
Appenzellerrösti mit Mostbröckli, Appenzellerkäse und Spiegelei | Fr. 19.50 |
Kutteln an Tomatensauce mit Rösti | Fr. 21.50 |
Vegetarische Gerichte
Rösti mit Käse und Spiegelei | Fr. 18.50 |
Chässpätzli mit Apfelmus | Fr. 18.50 |
Rotes Curry mit Gemüse im Reisring | Fr. 20.50 |
Auf Vorbestellung
Fondue
Fondue Chinoise mit selbstgemachten Dipp Saucen Mit Beilagen nach Wahl und Früchteplatte | Fr. 38.00 |
Hauptgang
Vom Schwein
Schnitzel paniert | Fr. 18.50 | |
Steak mit Kräuterbutter | 250g | Fr. 26.50 |
400g | Fr. 30.50 | |
Cordon bleu | Fr. 26.50 | |
Schweinsfilet an Pfeffersauce und Gemüse | Fr. 31.50 | |
Schweinsfilet an Morchelsauce und Gemüse | Fr. 35.00 |
Vom Rind
Filetwürfel „ Stroganoff“ | Fr. 37.50 | |
Filetsteak an Pfeffersauce mit Gemüsebouquet | 200g | Fr. 43.50 |
300g | Fr. 51.50 | |
400g | Fr. 26.50 |
Vom Kalb
Wienerschnitzel mit Gemüse | Fr. 33.50 | |
Cordon bleu und Gemüse | Fr. 35.50 | |
Kalbsteak an Morchelsauce mit Gemüse | Fr. 46.50 |
Vom Poulet
Poulet “ Stroganoff” | Fr. 23.50 | |
Poulet Cordon bleu gefüllt mit Mostböckli und Käse | Fr. 27.50 |
Vom Fohlen
Fohlenfilet, Pfeffersauce mit Gemüse | Fr. 43.50 |
Adlerspiess
Schweinsfilet, Rindsfilet, Kalbsteak an Pfeffersauce | Fr. 46.50 |
Wählen Sie Ihre Beilage selber:
Im Preis enthalten: Pommes frites, Teigwaren, Spätzli, Röstikroketten und Reis Chässpätzli | Fr. 3.00 | |
Fitnessteller, Rösti | Fr. 2.00 | |
Fitnessgemüse | Fr. 3.00 |
Klein aber Fein
Pouletstreifen in der Knusperpanade gemischter Salat | Fr. 23.50 | |
Käsesalat garniert | Fr. 17.50 | |
Servelatsalat garniert | Fr. 14.00 | |
Wurstkäse-Salat garniert | Fr. 17.50 | |
Siedfleischsalat garniert | Fr. 17.50 | |
Reichhaltiger Salatteller | Fr. 13.50 | |
Salat einfach | Fr. 5.00 | |
Z‘vieriteller mit Mostbröckli, Speck und Käse | Fr. 19.50 |
Das Mostbröckli und der Speck werden in unserer Räucherkammer, über Buchenholz kalt geräuchert und später luftgetrocknet, so erhalten Sie Ihren einzigartigen milden Geschmack.
Starters
Green salad
Fr. 6.50
Mixed salad
Fr. 7.50
Lamb’s lettuce with boiled egg and bacon
Fr. 10.50
Beef tartare garnished with buttertoast
full portion - Fr. 24.50
half portion - Fr. 18.50
mild/ racy/ spicy with Cognac or Whisky
Fr. 3.00
Chefs Tartar
Beef Tartar with Wasabi
Fr. 25.50
half - Fr. 19.50
Rindstartar café de paris
Fr. 25.50
half - Fr. 19.50
Adler dish with Mostbröckli, bacon, prosciutto Sprinz cheese plum mustard
Fr. 15.50
half - Fr. 11.50
Soups
Soup of the day
Fr. 3.80
Beef-bouillon soup with sliced
omlettes
Fr. 5.50
garlic soup
Fr. 6.50
Appenzeller Specialities
Homemade fine meatloaf with french fries
Fr. 15.50
Appenzellersausage with cheesenoodles seperated apple sauce
Fr. 17.50
Älplerrösti Fried grated potatoes with bacon,onions cheese gratinated
Fr. 17.50
Grilled veal sausage on onionsauce with fried grated potatoes
Fr. 15.50
Boiled beef belly with boiled salted potatoes with horseradish foam
Fr. 21.50
Tripes with tomato sauce and boiled salted potatoes
Fr. 21.50
Vegetarian dishes
Noodels with creamy mushroomsauce
Fr. 20.50
Cheesedumplings and onions
Fr. 16.50
Vegetable curry with fruits and rice
Fr. 19.50
Rich vegetable dish
Fr. 18.50
Main course
Porc
Breaded escalope
Fr. 18.50
escalope with mushroom creamsauce
Fr. 18.50
Steak with herb-flavoured butter
Fr. 23.50
Cordonbleu escalope stuffed with ham and cheese
Fr. 23.50
Fillet wrapped in bacon
Fr. 28.50
Beef
Fillet cubes cognacsauce and vegetables bouquet
Fr. 37.50
Adler fillet ( bacon,cognac,porcini mushrooms with vegetables bouquet
Fr. 43.50
Veal
Thin veal strips on cream sauce vegetables garnished
Fr. 32.50
Cordon-bleu breaded stuffed escalope with ham and cheese vegetables garnished
Fr. 34.50
Horse
fillet on a creamy peppersauce vegetables garnished
Fr. 36.50
Chicken
Chickencurry with fruits
Fr. 22.50
Chickenbreast cafe de Paris
Fr. 24.50
Rice,french fries,noodels,dumplings,croquettes included Rösti, Salad,
Fr. 2.-
Cheesenoodels/dumplings or vegetables
Fr. 3.-
Adler-meat-spit Veal, beef and porcfilet with herb flavoured butter, creamy peppersauce and potato croquettes
Fr. 44.50
Served on plate(2 Pers.)
Whole fried porcfillet with morel cream sauce side dish of choice p. Person
Fr. 35.00
Chateaubriand (2 Pers.)
Tender beef fillet with sauce bearnaise side dish of choice vegetables garnished p. Person
Fr. 46.00
Fondue ( on request)
Cheese fondue
Fr. 22.50
Fondue Chinoise with home made dips, french fries, rice and fruit plate
Fr. 38.00
Small but fine
Zander-nuggets with cream of tartar and mixed salad
Fr. 23.50
Spicy chicken stripes with mixed salad and parmesan cheese
Fr. 23.50
Sausage salad with onions
Fr. 14.00
Sausage and cheese salad garnished
Fr. 17.50
Boiled beef salad garnished
Fr. 17.50
Big mixed seasonal salad with boiled egg
Fr. 13.50
Just with green salad
Fr. 3.00
Chefs cheese
Fr. 9.00